RegionBG

bg iconНачало » Туризъм » Ваканция » Коледна атмфосфера във Виена и в София
Коледна атмфосфера във Виена и в София
09 Дек 2013 12:55:59    |    946    |    Коментари: 0
pic

От средата на ноември до Коледа най-красивите и популярни места във Виена се превръщат в коледни базари. Носи се аромат на вурстчета, сладки или горещ пунш. Освен традиционни коледни сладкиши и топли напитки, могат да се купят коледни декорации, ръчно изработени оригинални подаръци, керамика и др. Има специална детска програма, както и коледна музика на живо.
В пространството около кметството / Rathausplatz/ са разположени най-много павилиони - около 150, 70 къщички има на Maria-Theresien-Platz. Коледните базари пред дворците Шьонбрун и Белведере се отличават с особена имперска атмосфера. Коледен базар има разбира се на ключовия площад Karlsplatz, а за първи път тази година 26 къщички са поставени на емблематичния Stephansplatz, където също се предлагат висококачествени продукти от Австрия. Макар и малък, коледен базар за пръв път се появи и на най-известния пазар Naschmarkt.
В София за трети път се провежда Немски коледен базар. Тази година е разположен в Градската градина - беше открит на 22 ноември и ще приключи на 22 декември. И тук има много забавления за децата, коледни работилници, куклен театър, Дядо Коледа, с Адвент календар се отброяват дните до Коледа.
Каква е разликата между оригинала и репликата в София вижте на снимките, любезно предоставени от виенската община /(C)ReneWallentin,(C)Schaub-Walzer,(C)GerhardFally,(C)Christian_Husar,(C)EviBrezina/ както и на тези, които организаторите на базара у нас са публикували на страницата си във Фейсбук.
 

 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България