RegionBG

bg iconНачало » Региони » Силистра » Интерес към 2 схеми по ОП „Административен капацитет”
Силистра
Интерес към 2 схеми по ОП „Административен капацитет”
12 Март 2012 15:01:31    |    775    |    Коментари: 0
pic

Областен информационен център - Силистра проведе серия от информационни семинари във всички общини от област Силистра: Алфатар, Главиница, Дулово, Кайнарджа, Силистра, Ситово и Тутракан. Близо 200 представители на местната власт - кметове, кметски наместници, общински съветници, както и директори на училища и експерти разшириха познанията си за Политиката на сближаване на ЕС за периода 2007-2013.
„Особено важно е да се познава сегашната ситуация, за да може правилно да се планира и програмира следващият период 2014-2020" - обясни значимостта на тематиката управителят на центъра Юлиян Йорданов.
На информационните семинари беше разяснен напредъкът в изпълнението на Оперативните програми в България през настоящия програмен период, като бяха представени и актуални процедури. Най-голям интерес предизвикаха две схеми - първата по Оперативна програма Административен капацитет, насочена към оптимизиране на структурите на общинските администрации - „Ефективна структура на държавната администрация" и втората по Оперативна програма „Развитие на Човешките ресурси - "Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства".
Всяка от общините сподели своя опит от реализирани проекти и заяви готовност и желание да продължи да работи за подобряване на икономическата и социална среда по места.
Областният информационен център е създаден в изпълнение на проект „Изграждане и функциониране на Областен информационен център в гр.Силистра", Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG161РО002-3.3.02-0005-С0001 по Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България