RegionBG

bg iconНачало » Туризъм » Маршрути » Австрийците носят €1,5 млн. предсезонни приходи в Слънчев бряг
Австрийците носят €1,5 млн. предсезонни приходи в Слънчев бряг
30 Ное 2012 15:36:40    |    571    |    Коментари: 0
pic

15 000 австрийски пенсионери ще почиват в Слънчев бряг пет седмици годишно през пролетта на 2013 и 2014 г. Първите туристи ще пристигнат в курортния комплекс на 24 април 2013 г. Групите ще се сменят в продължение на пет седмици до 29 май – всяка сряда. През същия период австрийските пенсионери ще пребивават в курорта и през 2014 г.
Гостите ще бъдат настанявани в четиризвездни хотели при пълен пансион. Програмата им включва екскуризии до Созопол и устието на р. Ропотамо, до Котел и Жеравна и посещение в с. Еркеч с фолклорна програма. Специално за тях се предвиждат и празнични концерти в бургаската опера – всеки четвъртък.
Очакванията са само от наставянето като приходи в курортния комплекс да постъпят 1.5 млн. евро.
Почивката на хората от третата възраст се организира от австрийския Съюз на пенсионерите, който всяка година провежда т.нар. пролетни срещи за своите членове. За 2013 г. Слънчев бряг е избран за дестинация на туристи от австрийските области Niederösterreich, Salzburg, Steiermark и Tirol. В същото време пенсионерите на другите 4 провинции посещават италианския курорт Castellanetа Мarina. Разменят се след година на ротационен принцип .
Средната възраст на туристите е 70 години. Затова туроператорската фирма "СениоренРайзен", която от 40 години организира пролетните и есенните срещи на австрийските пенсионери, има някои претенции към домакините. Групите ще пребивават в курорта преди началото на активния туристически сезон, когато голяма част от заведенията и магазините извън хотелите няма да работят. Туроператорът моли собствениците им да бъдат информирани за присъствието на туристите и приканени да отворят и адаптират обектите към условията на предсезона, като предвидят затворени помещения и отопление. Призовава и към повишено внимание от страна на полицията – старите хора често са непохватни, наивни и бавни. От "СениоренРайзен" молят за пълно съдействие и внимание при обслужването на възрастните хора, особено по време на пътуванията им – при качване в автобусите, слизане и т.н.
Съюзът на австрийските пенсионери е предвидил едногодишна рекламна кампания във вестника си „Унзере Генерацион“, в която да популяризира България. По време на пролетната среща ще се осъществи и информационно пътуване на журналисти до Слънчев бряг с участието на всички големи австрийски печатни медии и държавната австрийска телевизия ORF.
Най-добрите посланици на България обаче ще бъдат самите гости. Те идват в най-големия ни морски курорт през пролетта и така помагат за удължаване на активния туристически сезон. Според изчисления на организаторите, общата икономическа полза от пребиваването им в Слънчев бряг е в размер на 4.4 млн. евро, в които е включена и стойността на самолетните билети.

 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България